Strešni kovčki za avto nam olajšajo potovanja

Pri potovanju na daljše razdalje nam hitro zmanjka prostora v prtljažniku. S seboj moramo skoraj vedno vzeti dodatne stvari, ki si nismo predstavljali, da jih sploh potrebujemo. To pa je še posebej opazno, če potujemo z družino in prijatelji. Prevelika obremenjenost prtljažnika ustvari stisko s prostorom v našem vozilu, saj velikokrat dodatno prtljago vozimo s seboj v notranjosti kabine. Veliko lažje je, če namestimo strešni kovček za avto, ki razširi kapaciteto razpoložljivega prostora za prevažanje prtljage vseh velikosti.

Strešni kovček za avto razširi kapaciteto razpoložljivega prostora za prevažanje prtljage vseh velikosti.

Kovčki za na streho avtomobila nam dodajo veliko uporabnega prostora

Streha avtomobila je dostikrat neizkoriščena, ko prevažamo prtljago. Dejstvo pa je, da nanjo lahko pospravimo dokaj veliko stvari. Za to pa bomo potrebovali strešne nosilce in strešni kovček za avto. Sam kovček se pritrdi na nosilce. Vanj pa lahko pospravimo obleke, športno opremo, hrano in druge male ter velike predmete. To je posebno uporabno, če vozimo manjši avto z omejenim prtljažnim prostorom. Enako pa velja, če s seboj prevažamo veliko ljudi, ki s seboj vzamejo veliko svoje osebne prtljage. Z namestitvijo kovčka na streho se izognemo raznim nevšečnostim in nevarnostim, ki so posledica prevelike natrpanosti kabine z neprimerno shranjeno prtljago.

Zagotovimo večje udobje med vožnjo s strešnimi kovčki

Daljše vožnje z avtom so lahko dokaj neudobne. Obenem pa postanemo utrujeni, saj moramo sedeti na istem mestu tudi po več ur. Samo izkušnjo vožnje pa lahko dodatno oteži raznovrstna prtljaga. Morda jo moramo držati v naročju, jo stiskati s svojimi nogami, držati z rokami ipd. To pa naredi vožnjo izredno neudobno za voznika, sovoznika in potnike. Srečo nam strešni kovčki za avto omenjeno težavo hitro rešijo. V njih je možno pospraviti odvečno prtljago, ki jo prenašamo v kabini. S tem pa tudi zagotovimo večjo varnost vseh potnikov in tudi voznika, saj se pri nenadnem zaviranju prtljaga ne bo premetavala po notranjosti avtomobila ter povzročila škode.

Strešni kovčki varujejo prtljago pred vremenom

Moderni strešni kovčki za avto so narejeni iz odpornih in trdih materialov. Te materiali so lahko aluminij, plastika, steklene vlaka in različne umetne mase. To pa zagotovi, da bo vsa prtljaga zavarovana pred dežjem, vetrom, sončnimi žarki, peskom, vlago in prahom. To pomeni, da lahko v kovčkih prevažamo tudi bolj občutljive predmete, če jih seveda ustrezno pripravimo za na pot. 

Pomembno se je zavedati, da kovčki zavarujejo našo prtljago pred nepridipravi. Vključeno imajo ključavnico, ki preprečuje krajo. Sam kovček pa skrije vsebino, tako da nepridipravi hitro izgubijo zanimanje, saj ni možno videti, če se v njem nahaja prtljaga.

Preberite si še naslednji članek: Za urejen prtljažni prostor

 Vizualno atraktivna korita za prtljažnik, izdelana iz enakega materiala kot gumi tepihi.  Korito prtljažnika je namenjeno zaščiti prtljažnega prostora pri avtomobilu.

Similar Posts: