Žarometi, ki se bleščijo kot novi


Čiščenje avtomobila običajno obsega sesanje notranjosti in brisanje prahu, ter pranje zunanjih površin. Včasih pa to ne zadostuje in se je potrebno nekaterim delom še bolj posvetiti. Ste kdaj pomislili, da tudi žarometi potrebujejo nekoliko bolj intenzivno čiščenje? Zagotovo se ga velja lotiti, saj boste tako poskrbeli, da bodo lepši na videz in bodo tudi bolje delovali, torej bo vaša vožnja bolj varna.

Kako najbolje zasvetijo žarometi?

Preprost trik, ki se odlično obnese pri čiščenju avtomobila, je uporaba zobne paste. Kadar ima vaš avtomobil na karoseriji kakšno manjšo prasko, vam namreč ni potrebno v trgovino po polirno sredstvo, temveč lahko površino obdelate prav s pasto, namenjeno za čiščenje zob. Prav tako pa se lahko zobna pasta uporabi, kadar so nekoliko poškodovani žarometi. Če imajo žarometi drobne praskice in odrgnine, na celotno površino nanesite zobno pasto, jih zdrgnite in nato zloščite s pomočjo mehke krpe. Svetili se bodo kot novi. S pomočjo zobne paste lahko odstranite tudi “meglen” videz, kadar je razlog zanj v sami obrabi zunanjosti.

Ne pozabite seveda, da se morajo žarometi pred obdelavo z zobno pasto očistiti. Dobro jih sperite in z njih odstranite ostanke insektov ter drugo umazanijo, šele nato se lotite poliranja s pasto.

Žarometi se lahko zaščitijo

Kadar je potrebno avtomobil povsem klasično očistiti, uporabljajte blaga sredstva za čiščenje oziroma avto šampon, sicer se lahko poškodujejo tako karoserija kot žarometi. Da bodo žarometi čim dlje ostali čisti in se insekti nanje ne bodo prijemali, pa nekateri predlagajo še nekaj zanimivih rešitev. Ko žaromete očistite, dajte na krpico nekaj kapljic kokosovega olja in z njimi premažite ter dobro zbrišite žaromete. Žarometi bodo imeli na vrhu tanko mastno plast, zaradi katere se bodo insekti slabše prijemali in jih boste ob naslednjem čiščenju tudi lažje odstranili – brez drgnjenja! Enako učinkovit naj bi bil tudi WD-40.

Druga zanimiva rešitev pa pravi, da so žarometi veliko bolj čisti in se jim tudi takrat, ko avtomobil stoji, žuželke izogibajo, če jih zdrgnete s sredstvom proti komarjem. Žarometi se ne bodo poškodovali, saj gre nenazadnje za snovi, ki jih lahko uporabljamo na človeški koži, torej niso agresivne. Insekti se bodo žarometom izogibali, menda pa se bodo tudi neverjetno bleščali!

Majhni, praktični nasveti, pridejo vedno prav, kajne?

Takšnih juter, ki so polna megle, je kar nekaj. Podobna situacija se na cestah dogaja ob zimskih večerih. Cesta je tedaj slabo oziroma težko pregledna. Zato preberite še najpogostejše zmote o meglenkah, ker še vedno precej voznikov ne ve, kdaj jih uporabiti ter kdaj ne.

Zaščita za prtljažnik nam omogoča da prtljažni prostor zaščitimo pred raznimi poškodbami. Več informacij pa v članku.

Similar Posts: