Tipski senčniki za avto se natančno prilegajo obliki avtomobilskih oken

Najboljši način za ohranjanje hladne notranjosti avta

Približujoči poletni meseci nas primorajo, da poskrbimo za ustrezno delovanje klime v našem avtu. Na žalost pa nam klima ne more pomagati, ko pustimo naše vozilo dolgo časa parkirano pod vročim soncem. Takrat se notranjost kabine lahko segreje tudi do 90°C stopinj in poškoduje plastiko, usnje in občutljive električne komponente. Eden izmed najboljših načinov za ohranjanje hladne kabine predstavljajo tipski senčniki za avto, ki jih lahko hitro namestimo na okna avtomobila. Nudijo nam zaščito pred soncem in preprečijo, da bi se videlo v naše vozilo.

Senčniki za avto ohranjajo kabino hladno

Močno poletno sonce povzroči, da se v našem vozilu prične nabirati vročina. Ustvari se preko svetlobe, ki se vpije v notranjosti naše kabine. Velik del vročine vsrka armaturna plošča, saj pogosto predstavlja zelo velik del notranjosti avtomobila po površini. Ostalo pa vpijejo sedeži, volan in druge komponente. Prevelika temperatura znotraj vozila je lahko katastrofalna za plastiko in druge materiale. UV žarki pa sčasoma zbledijo barvo karoserije, poškodujejo usnje in tkanino ter povzročijo zbledelost barv številnih drugih materialov.

Tipski senčniki za avto - možnosti namestitve
Tipski senčniki za avto se lahko namestijo na avtomobilska okna ki so prikazana na fotografiji

Delovanje tipskih senčnikov za avto je sila preprosto. Narejeni so iz naprednih materialov, ki vsrkajo ali odbijejo sončne žarke. S tem jim preprečijo vstop v naše vozilo, kar zelo opazno zniža temperaturo znotraj kabine našega avta.

Prednosti tipskih senčnikov za avto

Senčnike za avto je mogoče kupiti v dveh izvedbah. Ti pa sta univerzalni in tipski. Univerzalna izvedba je namenjena uporabi v različnih vozilih. Pri tem pa je velika slabost, saj ne bodo pokrili celotnega okna v našem vozilu. Veliko bolj priporočeni so tipski senčniki za avto, saj so namenjeni točno določenemu modelu vozila.

Tipski senčniki za avtomobile – Oglejte si video, ki vam bo razkril številne prednosti, ki jih ponujajo senčniki za avto

Tipski senčniki se popolnoma prilegajo našemu vozilu. Lahko jih pustimo nameščene, ko je vozilo parkirano. Mogoče pa jih je uporabiti tudi, ko smo na poti. S tem preprečujejo, da bi potnikom nagajali sončni žarki in jih slepili med vožnjo. Pri tem je pomembno, da je senčnik transparenten dovolj, da je mogoče skozi njega gledati. Seveda pa ga ne smemo imeti nameščenega na sprednjem ali zadnjem steklu avtomobila, kot tudi ne na sovoznikovem ter voznikovem oknu, ko smo na poti.

Uporaba senčnikov za avto pozimi

Mogoče je kupiti tudi senčnike za avto, ki jih lahko uporabljamo v zimskih mesecih. Nekateri proizvajalci naredijo senčnike dvostranske. Ena izmed strani blokira sončne žarke, druga pa jih vpija. Tako je mogoče ohraniti notranjost temperature kabine tudi do 20°C stopinj bolj toplo. S tem preprečimo zelo nizko temperaturo v notranjosti našega avta, ko je zunanja temperatura pod 0°C stopinj. Pomembno je, da tipske senčnike za avto kupimo za točno naš model avta. Tako bomo poskrbeli, da se bodo popolnoma ujemali z dimenzijami oken. Če teh ni na voljo, lahko kupimo generične senčnike, vendar nam bodo nudili omejeno zaščito pred sončnimi žarki ter pri ogrevanju.

Similar Posts: