Veselja ni nikoli konec

Na območju na poti proti izolskemu svetilniku je dopoldne in popoldne te dni še posebej živahno. Od sobote pa vse do nedelje 4. avgusta tu poteka četrti »Blazno resno zabavni festival«, ki ga organizira kulturna agencija. Otroci se lahko namakajo v majhnih plastičnih bazenih, v senci pod šotori pa se vsak dan od 10. do 20. ure lahko pod vodstvom štirih mentorjev oziroma mentoric posvečajo različnim družabnim igram, ustvarjalnim delavnicam, glasbeni delavnici, se nasmejijo v zabavni čitalnici itn.

Kot je povedala direktorica agencije, se bo sredi avgusta festival ponovil v Mariboru in upa, da se bo tudi tam pod šotori festivala zbralo veliko otrok. »Nekateri so pri nas kar ves dan, le za kosilo smuknejo k staršem ali domov,« je zadovoljna organizatorica in avtorica festivala.

Še zadnji dan festivala iger

Meni je bilo najbolje metati kovance … ne ne … frnikole so bile najboljše … aja, igre z medvedki so tudi v redu – tako sta ugotavljala sošolca v drugem razredu osnovne šole, ki sta se udeležila festivala iger. Tega so že četrto leto zapored pripravili na Gospodarskem razstavišču. Prireditelji so zbrali nad sto različnih družabnih iger, od namiznih in strateških do iger s kartami, več demonstratorjev obiskovalce poučuje o pravilih posameznih iger, tako da lahko potem sami preverijo svoje spretnosti, obenem pa se lahko udeležijo tudi turnirjev. V petek so jih obiskale organizirane skupine iz vrtcev in osnovih šol. »Dopoldne jih je prišlo vsaj sedemsto, vikendi pa so namenjeni družinam in starejšim igralcem,« je povedala predstavnica, odgovorna za trženje. Kot je dejala, so med najbolj priljubljenimi igrami warhammer, naseljenci otoka Catan in karte magic.

Similar Posts: