LED reflektorji

Kakovostna svetila z dolgo življenjsko dobo

Izbira primernega svetila za uporabo znotraj ali zunaj doma je vedno predstavljalo izziv. Večina svetil, ki uporablja klasične žarnice je zelo zanesljivih, vendar potrebujejo redno vzdrževanje. Fluorescentne in halogenske luči pa imajo tudi nizko življenjsko dobo, kar pomeni, da pogosto potrebujejo zamenjavo žarnice. To je tudi razlog, da so LED reflektorji zelo popularni pri osvetljevanju zunanjih prostorov, kot so vrtovi, parkirišča, dovozi ipd. Uporabimo pa jih lahko tudi znotraj hiše, saj poznamo različne izvedbe za notranjo in zunanjo uporabo. 

LED reflektorji ustvarijo močno svetlobo

Osvetljevanje zunanjosti hiše, garaže in drugih objektov ima mnoge prednosti. Ponoči je zelo pomembno, da imamo v določenih predelih naše nepremičnine funkcionalno svetlobo. To je tudi glavni namen LED reflektorjev, saj ustvarijo zelo svetlo belo svetlobo, ki osvetli vsako oviro. Dobra osvetljenost tudi poviša varnost, zato se omenjena svetila uporablja v parkih, parkiriščih in drugih okoljih, kjer je potrebno zagotoviti varnost in funkcionalno stopnjo osvetljenosti.

Osvetljevanje zunanjosti hiše, garaže in drugih objektov ima mnoge prednosti.

Moderni LED reflektorji so na voljo v izvedbah, ki ustvarijo hladno belo in toplo belo svetlobo. Prva je idealna za delovna okolja ali drugje, kjer je potrebno dobro osvetliti določen del hiše oziroma druge nepremičnine. Druga vrsta svetlobe pa je bolj uporabna za notranje prostore.

Ekonomična poraba električne energije

Morda je najbolj poznana značilnost LED reflektorjev nizka poraba električne energije. V primerjavi s klasičnimi svetili porabijo približno 10% električne energije za ustvarjanje enake ali večje količine svetlobe. Pri delovanju pa se vsi LED reflektorji manj segrevajo od klasičnih svetil. Moramo pa se zavedati, da močnejše kot je svetilo, več toplote bo ustvarjalo, zato je v vsakem primeru priporočena pazljivost pri uporabo. Je pa res, da je zaradi manjšega segrevanja LED tehnologija svetil manj nevarna za živali, otroke in splošno uporabo.

LED reflektorji ne vsebujejo strupenih snovi

Različne vrste klasičnih žarnic in svetil vsebujejo opazen delež strupenih snovi. Velika prednost LED reflektorjev je ta, da se v njih ne nahajajo živo srebro, svinec in druge težke kovine ter strupeni materiali. To tudi pomeni, da ne oddajajo ogljika, kar jih naredi zelo prijazne okolju kot tudi človeku.

Več kot 90% električne energije se pri LED svetilih pretvori v svetlobo. To pa pomeni, da so obenem tudi energijsko zelo učinkoviti. Zato so primerni za osvetljevanje manjših in večjih površin v domačem, industrijskem ali drugem okolju.

kakovostni led reflektorji
Izbira primernega svetila za uporabo znotraj ali zunaj doma je vedno predstavljalo izziv.

LED reflektorji imajo dolgo življenjsko dobo

Vsi LED reflektorji ustvarjajo svetlobo preko polprevodnikov. To so majhni elementi, ki so sestavljeni iz različnih kovin. Ko električni tok prehaja čez omenjene kovine, se ustvari močna svetloba. Tako omenjena svetila ne uporabljajo klasičnih žarnic. Zato je tudi njihova življenjska doba veliko daljša od navadnih svetil. Brez težav delujejo tudi do 50.000 ur in več. Uporabni pa so tudi v mrzlih in vročih okoljih, kar jih naredi idealne za zunanjo uporabo. 

Strokovnjaki priporočajo, da se LED reflektorje namesti tudi tam, kjer potrebujemo svetila na težje dostopnih mestih. Ker imajo dolgo življenjsko dobo, se bodo stroški vzdrževanja svetila zmanjšali. Obenem pa prihranimo veliko časa, saj ni potrebe po redni menjavi žarnic.

Similar Posts: