kvalitetni led trakovi

Priročni način za osvetljevanje številnih predmetov

Svetloba je izredno pomemben element v življenju vsakega posameznika. Srečo imamo na voljo številna svetila, ki nam olajšajo življenje v temnih in drugače težko vidljivih notranjih in zunanjih prostorih.

Vedno več zanimanja pa poženejo LED trakovi, saj jih lahko uporabimo na številne kreativne načine. Postavimo jih lahko na zadnjo stran računalniškega zaslona, pod mizo, pod posteljo, ob straneh omare ipd. S tem ustvarimo svetlobo v našem domu, ki je lahko funkcionalna ali pa ustvari bolj sproščeno vzdušje. Zato se jih priporoča za vse ljudi, ki želijo popestriti svoje delovno okolje ali dom.

LED trakovi porabijo zelo malo električne energije

Tehnologija LED trakov ne uporablja žarnic. Svetlobo ustvarjajo polprevodniki, ki prično žareti, ko se čez njih pretaka električna energija. To je veliko bolj energijsko učinkovit proces ustvarjanja svetlobe, kot ga uporabljajo navadne indecentne žarnice. Tako LED trakovi porabijo približno 70-90% manj električne energije, kot bi jo druga svetila. Pri tem pa se opazno ne segrevajo, kar je veliko prednost iz varnostnih in drugih razlogov. Zato so omenjeni trakovi primerni, da jih postavimo skoraj kamorkoli, kjer želimo dodatno svetlobo.

Vedno več zanimanja za LED trakovi.

Svetlobo ustvarijo kjerkoli

Včasih si močno želimo ustvariti določen nivo svetlobe okoli mize, prikolice, omare in drugih objektov. Za to pa nimamo primernega svetila. Moderni LED trakovi so narejeni tako, da jih preprosto prilepimo na površino, kjer jih želimo imeti. Nekatere izvedbe imajo priložene sponke ali drug pritrjevalni sistem. Povečini pa je na spodnji strani LED trakov vnaprej nameščeno lepilo, ki se prime večine vrst površin. Tako je mogoče ustvariti manj ali bolj močno svetlobo, ki ima funkcionalno in varnostno vrednost. Nekatere izvedbe LED trakov imajo tudi priložen brezžični upravljalnik s katerim lahko spreminjamo barvo svetlobe, moč svetlobe in različne programe osvetljevanja. Vse omenjene in druge zmožnosti so idealne za ljudi, ki želijo najbolje izkoristiti dodatno svetlobo, neglede na to, kje jo potrebujejo.

različne izvedbe LED trakov
Tehnologija LED trakov ne uporablja žarnic.

LED trakovi so vzdržljivi

Velika prednost vseh LED trakov je ta, da se med delovanjem ne segrevajo. Do določene mere pa so tudi fleksibilni oziroma prožni. To pomeni, da sčasoma ne bodo degradirali, zaradi močne vročine ali fizične obrabe. V vsakem primeru se lahko zanesemo, da bodo omenjeni trakovi delovali zelo dolgo časa. Nekatere LED trakove je mogoče prilagoditi dolžini mize, omare, sten ipd. Ob nakupu naprave so priložena navodila, kako jih lahko skrajšamo na želeno dolžino. Zaradi visoke življenjske dobe polprevodnikov, pa jih lahko brez težav uporabljamo tudi po več let skupaj. Je pa veliko odvisno od kakovosti in drugih dejavnikov LED trakov, ki jih bomo kupili, kar se tiče dolžine njihove življenjske dobe.

Similar Posts: