Prodaja stanovanj v glavnem mestu Slovenije

Prodaja stanovanj v mestu Ljubljana je v skokovitem porastu, saj v glavnem mestu Slovenije nenehno vlagajo v obnovo in gradnjo novih nepremičnin. Nakup stanovanjske enote v prestolnici Slovenije predstavlja odlično naložbo, saj se večina aktivnosti odvija v glavnem mestu. Tu so šole in fakultete, gospodarska središča s številnimi delovnimi mesti, uprave, banke, nakupovalni centri in vse ostale dobrine, ki so prebivalcem mesta na dosegu roke. 

Sicer velja, da stanovanjski objekti in hiše v samem centru prestolnice spadajo pod najdražje in najbolj luksuzne nepremičnine, zato se je nepremičninski trg in prodaja stanovanj v mestu Ljubljana razvila tudi v ostale mestne predele in četrti, kot so Moste in Polje, Vič in Rudnik, Dravlje, Koseze, Trnovo, Črnuče ter Šentvid. V zadnjem obdobju pa na trgu obstaja veliko povpraševanje po stanovanjskih bivalnih enotah v Šiški in Bežigradu, ki se nahajata na samem obrobju mestnega jedra.   

Nakup nepremičnin v mirnih predelih na obrobju mesta 

Nekatere četrtne skupnosti v prestolnici Slovenije se nahajajo na obrobju mesta, v mirni okolici, obdani z zelenimi površinami in naravo. Zato je prodaja stanovanj v mestu Ljubljana, natančneje v četrtih, kot je Šmarna gora, Šentvid, Dravlje, Rožnik, Golovec in Polje, skokovito v porastu med družinami z otroki in vsemi tistimi kupci stanovanjskih bivalnih enot, ki želijo bivati v bližini neokrnjene narave. 

Četudi so stanovanjske stavbe v teh predelih mesta nekoliko oddaljene od mestnega jedra, imajo soseske odlične avtobusne povezave, hkrati pa krajanom omogočajo hiter dostop do obvoznice in avtoceste. Prednost nakupa teh nepremičnin je v njihovi nižji ceni, kot jo za enako velikost bivalnih površin ponujajo bivalne enote v blokih, ki se nahajajo v bližini mestnega središča. 

Nakup stanovanjskih enot v bližini mestnega jedra 

Bloki in stanovanjske stavbe v četrtnih skupnostih, kot so Jarše, Bežigrad, Šiška, Moste, Trnovo, Rudnik in Vič, se nahajajo v bližini mestnega jedra. Zato so te bivalne enote v blokih in blokovskih naseljih primerne za mlajše pare, ki želijo bivati v središču dogajanja. Prav tako je bivanje v teh predelih prestolnice primerno tudi za študente, ki imajo kratko pot do bližnjih fakultet in izobraževalnih ustanov. 

Nepremičnine v okolici mestnega jedra pa so namenjene tudi upokojencem in starejšim, katerim je pomembna bližina trgovin, lekarn, pošt in uradov. Raznoliko ponudbo garsonjer, enosobnih, dvosobnih in trosobnih bivalnih enot v stanovanjskih stavbah si lahko ogledate na spletni strani mestonepremicnin.si, v nepremičninski agenciji, specializirani za prodajo stanovanj v mestu Ljubljana in v mestih v okolici prestolnice. 

Similar Posts: