Lokalna domena za poslovanje doma

Ko govorimo o domenah, imamo na voljo ogromno število različnih končnic. Že od razvoja interneta in prvih spletnih strani obstajajo domene, ki uporabljajo podaljšek .com. To je najbolj poznana končnica, ki jo uporablja še vedno veliko število podjetij. Morda pa to ni najboljša izbira, če nameravamo poslovati v Sloveniji. V tem primeru nam lahko pomaga domena .si. Z njo bomo lažje privabili večje število obiskovalcev na našo spletno stran. To pa nam bo povečalo konverzijo, prepoznavnost naše znamke ter zaupanje strank.

Večje zaupanje uživajo domače spletne strani

Dandanes se večina uporabnikov odpravi na splet, ko želi opraviti nakup. Na spletu so načeloma nižje cene in druge ugodnosti. To je tudi razlog, da vedno več podjetij ponuja artikle in storitve na svoji spletni strani. Raziskave pa so pokazale, da domena .si uživa veliko večje zaupanje novih, kot tudi obstoječih strank. Temu je tako, saj imajo ljudje večje zaupanje do domačih podjetij, kot pa tujih. 

Z domeno .si bo samoumevno, da naše podjetje deluje znotraj Slovenske regije. To pa bo avtomatsko vzpodbudilo potencialne stranke, da zaupajo naši ponudbi in načinu poslovanja.

Preberite si še naslednji članek: Preverjanje domene za našo spletno stran pred nakupom

Vedno je dobro preveriti domeno, preden se odločimo za njen nakup. Tako bomo lahko na hitro preverili, če je domena sploh prosta in na voljo za registracijo.

Lokalizacija več spletnih strani

Za velika podjetja ni nič neobičajnega, če poslujejo v več državah hkrati. To pa pomeni, da potrebujejo nekakšno rešitev za svojo spletno stran. Večina se jih tega loti tako, da izberejo končnico .com ter prevedejo svojo stran v več jezikov. To je dobra rešitev, vendar ni idealna. Najbolj je, če lokaliziramo svoje spletne strani z končnicami in primernimi jeziki. Tako lahko zakupimo več domen z različnimi končnicami držav, kjer poslujemo. 

To nam tudi omogoča, da ustvarimo domeno .si, nato pa .hr, .it ipd. Tako imamo lahko univerzalen izgled spletne strani, ki je enaka za vse države, kjer prodajamo svoje izdelke in storitve. Morda bomo imeli več dela na začetku, vendar se nam bo investicija hitro povrnila.

Boljša prepoznavnost doma

Ena izmed skritih prednosti lokalne domene se skriva v povezavah drugih spletnih strani. Ko gostujemo svojo spletno stran z lokalno domeno, je velika verjetnost, da bodo pričeli lokalni direktoriji kazati povezave do naše strani. Tako se naše podjetje hitreje pokaže v iskalnih rezultatih brskalnikov. To pa pomeni, da bomo uživali veliko večji obisk naključnih strank. S tem pa se tudi poveča konverzija, ki pa bo omogočila hitrejšo in bolj stabilno rast našega podjetja.

Odlične domene vseh vrst lahko zasledimo na spletni strani www.domenca.com. Obenem pa si lahko izberemo svoj način gostovanja. Tako imamo gostovanje in spletno stran na enem mestu, kar močno olajša reševanje tehničnih težav.

Similar Posts: