Odlične knjige za otroke vseh starosti

Naši otroci so naš največji zaklad. Zato je tudi pomembno, da jim ponudimo najbolj kvaliteten in znanja poln način odraščanja. Dobre zgodbe pomagajo našim otrokom, da se učijo jezika, pomena čustev in odnosov med ljudmi, kot tudi samega življenja. To pa jim najlažje lahko podarimo s primerno knjige. Točno temu namenu pa se je posvetila založba Zala, ki že več kot 10 let ponuja vrhunske knjige za otroke in mlade odrasle, ki so dela svetovno znanih avtorjev.

Knjige z izobraževalno vrednostjo

Dandanes obstaja veliko različnih računalniških naprav, ki nudijo našim otrokom neke vrste izobraževalno vrednost. Je pa res, da so knjige za ta namen najboljše. Otrokom omogočajo, da si v miru ogledajo bogate slike, se povežejo s karakterji in raziskujejo svetove, ki jih opisujejo različne zgodbe. To omogoča našemu otroku boljše razumevanje realnega svet, ter razvoj domišljije. Založba Zala se osredotoča na publikacijo knjig, ki otrokom nudijo največjo vrednost izobraževanja. Vse knjige pa so opremljene z bogatim slikovnim materialom.

Priznana dela avtorjev z vsega sveta

Založba Zala objavlja knjige manj, kot tudi bolj znanih avtorjev s celega sveta. Seveda je vedno kvaliteta dela v samem ospredju, vendar se omenjena založba lahko pohvali z deli Norveških avtorjev, kot so Gaute Heivoll, Håkon Øvreås in Øyvind Torseter. Obenem pa ima v svoji zbirki tudi dela Britanskih avtorjev, kot so Sally Gardner, Siobhan Dows, Frank Rodgers ter drugi. Različna dela drugih avtorjem pa tudi izhajajo iz preostalih delov sveta. Slovenski avtorji pa so tudi močno zastopani s strani založbe.

Založba Zala objavlja knjige, ki nosijo znak kakovosti Zlata Hruška. Ta dela so lahko od slovenskih avtorjev, kot tudi knjige, ki so bile prevedene v slovenščino. Uredniški odbor podari priznanje samo knjigam, ki imajo:

  • Izvirno in leposlovno vsebino
  • Mladinsko poučno vrednost
  • Ustrezno vsebino za ciljne bralce

Sodelovanje z mednarodnimi združenji za otroško literaturo

Sodelovanje z različnimi združenji za otroško in mladinsko literaturo založbi Zali ni neznano. Poleg tega pa prireja različne dogodke, kjer se predstavijo svetovno znani avtorji knjig, kot je Antje Damm in drugi. Tako pa se širi vest o vrhunskih knjigah med starši, kot tudi med otroci. S tem pa se zagotavlja vedno svež in kakovosten izbor knjig za otroke in mladostnike, ki so imajo bogate zgodbe in slikovni material.

Knjige od Založbe Zala si lahko ogledamo tudi na spletu, kjer jih promovirajo razne blagovne znamke, kot je goriladarila. V vsakem primeru je knjiga izredno lepo darilo, tako za otroke, kot tudi za mladostnike.

Preberite si še naslednji članek:

Kaj podariti nekomu, ko dopolni 18. let?

Darila za 18. rojstni dan so lahko tudi povezana s hobiji osebe. To pomeni, da lahko podarimo nove športne copate, knjigo, orodja, miselne igre ipd.

Similar Posts: