Poznate prednosti akumulatorske kosilnice?

Imate svoj zasebni kos zelene trave pred hišo? Ali pa ste morda srečni lastnik parcele izven mesta? Zato je vredno skrbeti za trato na zasebnem vrtu, seveda, kadar koli v letu – še posebej, ko se približuje pomlad. Najlažje to dosežemo s kosilnico. Vredno bo vedeti, kako se ta vrtna orodja med seboj razlikujejo. Med zelo priljubljenimi je prav akumulatorska kosilnica.

Popolnoma urejena trata je simbol vašega vrta. Za ustrezno nego poskrbi dobro izbrana kosilnica. 
  • Za uporabo vam ni treba imeti dostopa do električne vtičnice.
  • Delovanje kosilnice je tiho.
  • Brez izpušnih plinov.
  • Baterija akumulatorske kosilnice omogoča prosto hojo s kosilnico med rastlinami.

Zato se zdi, da je akumulatorska kosilnica popolna rešitev! No, akumulatorske kosilnice:

  • stanejo veliko več kot električne.
  • Baterijo morate polniti do 16 ur.
  • Primerne so samo za majhne vrtove (zaradi omejenega delovnega časa)
  • Nizka moč motorja.
  • Ne smemo pa pozabiti, da se sodobne akumulatorske kosilnice zlahka kosajo z bencinskimi kosilnicami! Vendar pa so veliko bolj ekonomične od njih. 

Popolnoma urejena trata je simbol vašega vrta. Za ustrezno nego poskrbi dobro izbrana kosilnica. Preden se odločimo med motorjem z notranjim zgorevanjem in baterijskim modelom, je vredno opredeliti vaše potrebe in spoznati prednosti obeh rešitev. To vam bo omogočilo izbiro naprave z najboljšim virom napajanja.

Novo oblikovane akumulatorske kosilnice, zagotavljajo zmogljivost, primerljivo z motorjem z notranjim zgorevanjem. Poleg tega pomanjkanje goriva poveča udobje dela in znižuje njegove stroške. Poleg tega baterijski modeli bolje delujejo s pobočji, sodijo tudi v proekološki trend – ne oddajajo izpušnih plinov, ki jih moramo vdihniti in se usedejo na pridelke.

Ne smemo pozabiti, da je delovanje naprav, ki temeljijo na motorjih z notranjim zgorevanjem, povezano z nekaterimi nevšečnostmi pri delovanju. Potreba po rednih pregledih, zamenjava filtrov, pregorele sveče ali nevarnost prelivanja pri polnjenju rezervoarja – vse to vpliva na življenjsko dobo in stroške delovanja bencinske kosilnice. Pri akumulatorskih kosilnicah je najpomembnejša kvaliteta samega vira napajanja.

Torej, katero kosilnico izbrati?

Vse je odvisno od tega, kakšne so vaše potrebe. Ne kupujte bencinskega motorja, če želite kositi travo na majhnem domačem vrtu. Če jo imate, je električna kosilnica boljša možnost. Lahko pa se odločite za vmesno rešitev, kot je baterijska kosilnica. Ne pozabite, da stanejo bencinske in baterijske kosilnice podobno.

Skrb za vašo trato zelo pomembna. Zahvaljujoč njegovi pravilni negi boste lahko svoji družini zagotovili popoln prostor za sprostitev in počitek. Zato se bo splačalo vložiti v eno od kosilnic in uživati ​​v blaženem vzdušju na vrtu!

Similar Posts: