Prednosti samohodnih kosilnic

Vzdrževanja travnika in kmetijskih površin zahteva od nas veliko dela. Dostikrat moramo veliko podrobnosti že vnaprej načrtovati, saj bomo potrebovali orodja in druge pripomočke, da bomo delo uspešno opravili. Eno izmed večjih vzdrževalnih del je ravno košenje trave. Za to lahko poskrbimo sami, vendar bomo za to potrebovali primerno opremo. Če imamo samohodno kosilnico, pa lahko hitro in učinkovito poskrbimo tudi za večja območja. Dandanes je to skoraj nujna oprema za vsakega kmeta in vrtnarja, saj nam omogoča, da brez napora in bolj varno pokosimo travo skoraj kjerkoli.

Večja varnost pri košenju trave

Samohodne kosilnice uporabljajo motor, da se premikajo po terenu. Tako ne potrebujemo potiskati kosilnice, ko jo uporabljamo. To nam prihrani veliko moči, saj se lahko popolnoma osredotočimo na delo, ne da bi pri tem se utrudili. Res je, da take kosilnice poznamo v različnih velikostih in oblikah. Poleg tega pa imajo vgrajene različne dodatne tehnologije, kot so:

  • Prvi, zadnji ali štirikolesni pogon
  • Tempomat
  • Številne hitrosti delovanja

Večina samohodnih kosilnic je opremljenih tudi s funkcijo ustavitve rezila, medtem ko motor še vedno deluje. Ta funkcije pride prav takrat, ko se moramo hitro kam umakniti, zapeljati čez razgiban teren ali pa sprazniti košaro, da lahko nadaljujemo s košenjem. Vse te funkcije naredijo samohodne kosilnice izredno varne za uporabo, saj v nobenem trenutku nismo izpostavljeni rezilu in drugih možnim nevarnostim.

Lažje oskrbovanje travnika

Ko bomo oskrbovali večji travnik ali drugo površino, so samohodne kosilnice odlična izbira za to opravilo. Imajo veliko prednosti pred potisnimi kosilnicami, saj nam omogočajo veliko prednosti. Poleg daljše življenjske dobe, večje moči in drugih lastnosti, bomo lahko tudi:

  • Pokosili debelejšo travo in grmičevje
  • Prepeljali svoj stroj za košenje kamorkoli
  • Ne potrebujemo dostopa do električne vtičnice
  • Se zanašali na izredno vzdržljivost kosilnice

Tudi bolj zaraščena območja bomo lahko pokosili brez težav in potiskanja naprave, saj ima kosilnica svoj motor, ki jo poganja naprej. Tako bomo lahko med košenjem uživali in opravilo tudi hitro zaključili.

Vzdrževanje samohodne kosilnice

Morda je edina slabost samohodečih kosilnic ta, da zahtevajo malo več pozornosti, kar se tiče vzdrževanja. Preverjanje zdravja motorja, čiščenje rezil, menjava akumulatorja, dotakanje goriva in druga opravila so del vzdrževanja. Res pa je, da motorizirane kosilnice izredno odporne na naravne elemente, kot je dež, sneg, vlaga ipd., tako da za to ni potrebno preveč skrbeti.

Odlično ponudbo omenjenih naprav lahko najdemo na spletni strani www.ab-doo.si. V ponudbi lahko zasledimo tudi ogromno drugih pripomočkov za bolj učinkovito kmetovanje.

Similar Posts: