Trendovsko  vzdržljivo pohištvo za dnevno sobo

Dnevna soba je osrednji prostor našega doma. V njej se srečujemo s prijatelji, pogovarjamo, gledamo filme, igramo igrice ter se sproščamo. Zaradi pogostosti preživljanja časa v njej, skušamo ustvariti prijetno in sproščujoče vzdušje. Veliko dosežemo že s previdno izbiro pohištva, preprog,  umetnin in drugih dodatkov. Barvna usklajenost ni več tako pomembna. Pomembna sta postala udobje in funkcionalnost. Čedalje bolj posegamo po minimalističnem slogu s poudarkom na dnevni rabi posameznih izdelkov.

Minimalistični slog

Moderni minimalistični slog opremljanja prinaša kup sprememb. Nič več ne izpostavljamo popolnega  izkoristka vseh kotičkov sobe, temveč je poudarek na odprtem in čistem videzu. Dnevna soba vsebuje le minimalno število kosov pohištva. Tako zadostimo naši potrebi po shranjevanju izdelkov, pridobimo možnost nemotenega gibanja in obilo proste površine. Prostor potrebuje veliko sedežno garnituro, klubsko mizico, srednje visoko omarico za televizijo, večjo omaro za shranjevanje drobnarij in kakšen poseben stol ali naslonjač. Preostalo prosto površino popestrimo s kosmato preprogo, samostoječo lučjo ali kipci in vazami.

Svetli odtenki za mirno atmosfero

Prijetno in sproščujočo atmosfero pridobimo s pohištvom v svetlih odtenkih. Dnevna soba bo zasijala v nežnih odtenkih lesa s popestritvijo z eno ali dvema glavnima barvama. Kombiniramo na primer barve vrat in predalov z barvo sedežnih garnitur, preprog, sten in tal. Sproščujoče vzdušje pridobimo tudi z namestitvijo dišečih svečk in posameznih luči z možnostjo reguliranja jakosti svetlobe. Za naše najmlajše lahko kupimo tudi vreče za sedenje, ki poskrbijo za manj strog in bolj igriv videz prostora.

Eksperimentirajte z različnimi slogi

Strogega kombiniranja enakih slogov v enem prostoru ni več. Sedaj lahko brezskrbno kombiniramo različne stile, obdobja oblikovanja in modele pohištva. Dnevna soba bo tako postala stičišče več različnih svetov. Po eni strani posezimo po strogih in funkcionalnih odlikah. Po drugi strani pa se nagibajmo raje tudi k udobju in sprostitvi.  Izberimo na primer veliko kosmato preprogo, na katero namestimo posamezne okrasne blazine za ležanje ali sedenje. Sedežne garniture so lahko okrašene z odejicami, okrasnimi blazininami in drugimi mehkimi in tudi barvitimi tkaninami.

Similar Posts: