Pšenična trava je odličen vir klorofila

Klorofil je ena od snovi, ki jo proizvajajo rastline, po svoji zgradbi pa je podoben hemoglobinu, sestavnemu delu naše krvi. Rastlinam daje značilno zeleno barvo. Največ klorofila vsebuje različna zelenolistna zelenjava, kot so recimo različne vrste solate, odličen vir pa predstavlja tudi pšenična trava: gre za drugo ime za mlado pšenico, ki je svetlo zelene barve in vsebuje veliko klorofila in drugih koristnih snovi. V ljudskem zdravilstvu se uživanje zelenih rastlin z veliko klorofila priporoča tudi za zmanjšanje potenja in različne druge težave.

Vam primanjkuje železa?

Pšenična trava je bogata z vlakninami in predstavlja odličen vir klorofila, saj ga na 100 gramov vsebuje več kot 2500 miligramov. Hkrati pa je tudi dober vir železa in drugih telesu potrebnih snovi. Med drugim vsebuje folno kislino, ki vpliva na razvoj ploda v zgodnji nosečnosti, vitamina B1 in B5, pa tudi kalij in kalcij. Še bolj pa je morda za koga pomemben podatek, da vsebuje le minimalno količino ogljikovih hidratov in še manj maščob ter nič sladkorjev. Podobnost med hemom molekule hemoglobina in sestavo klorofila že nekaj časa zanima znanstvenike, ki skušajo ugotoviti, ali se zaradi te podobnosti železo iz zelenolistnih rastlin kaj lažje absorbira v kri. Raziskave zaenkrat tega še ne potrjujejo, vendar pa je dokazano, da uživanje zelenolistne zelenjave in rastlin, bogatih s klorofilom in železom, pomaga zvišati vrednosti železa v krvi. Tak vir je tudi pšenična trava, zato se uživanje priporoča vsem, ki jim primanjkuje železa. https://www.youtube.com/watch?v=IL0URJcZF8w

Ste nenehno utrujeni?

Eden od pokazateljev pomanjkanja železa v krvi je lahko tudi velika utrujenost in težave pri pomanjkanju energije. Pšenična trava z železom, vitaminoma B1 in B5 ter drugi snovmi prispeva tudi k dvigu energije. Pomaga okrepiti imunski sistem, ki zaradi nenehne utrujenosti lahko postane šibek. Zato se proti utrujenosti in oslabljenemu imunskemu sistemu priporoča uživanje hrane z veliko železa, minerali in vitamini. Pšenično travo po žličkah dodajamo v različne napitke. Lahko jo pijemo samo z vodo ali pa jo zmešamo s kakšno drugo tekočino. Pomembno je, da ne presežemo dnevno priporočenih količin, seveda pa lahko proti utrujenosti naredimo veliko tudi z gibanjem in nabiranjem kondicije, za več železa v krvi pa uživamo še drugo zelenolistno zelenjavo.

Depresija simptomi so zelo različni. Če želite izvedeti kateri si preberite naš članek.

Že večkrat je bilo s strani znanstvenikov dokazano, da je Resveratrol kot dopolnilo naravnega izvora najmočnejši antioksidant. Preberite več o tem s klikom na povezavo.

Velika večina pasjih skrbnikov se niti ne zaveda, da obstaja precej boljša ter praktična rešitev za hranjenje psa, kot so briketi. Preberite članek Zakaj so peleti za pse boljša izbira v primerjavi z briketi?

Similar Posts: