Univerzalnost in učinkovitost sadnega mlina

Sadni mlin je inovativna naprava, namenjena mletju raznovrstnega sadja in zelenjave, vključno z jabolki, aronijo, hruškami, jagodami, češnjami, višnjami, korenjem, papriko, rdečo peso, čebulo in hrenom. Za koščičasto sadje je nujno, da ga pred mletjem razkoščičimo, saj bi koščice lahko v nasprotnem primeru povzročile neprijetnosti v zmleti masi.

Sadni mlin je inovativna naprava, ki je posebej zasnovana za mletje različnih vrst sadja in zelenjave.

Prilagodljivost in natančnost – enofazni in trofazni motorji za sadni mlin

Mlin za jabolka je opremljen z enofaznim ali trofaznim motorjem, ki zagotavlja močno delovanje in natančnost pri mletju. Omogoča regulacijo finosti mletja z menjavo različnih nastavkov, ki so priloženi ob mlinu. Ti nastavki se lahko prilagajajo glede na vrsto sadja ali zelenjave ter želeno debelino zmlete mase.

Specifikacije in primerjava modelov

Na voljo sta dva modela sadnega mlina: MMS 1F in MMS 3F. Oba modela imata enako kapaciteto mletja – 850 kg/h, vendar se razlikujeta v moči elektromotorja, priključku in masi. Model MMS 1F deluje z močjo 2,2 kW pri enofaznem priključku 230 V, medtem ko model MMS 3F deluje z močjo 1,5 kW pri trofaznem priključku 400 V. Oba modela zagotavljata visoko zmogljivost in zanesljivo delovanje pri mletju različnih vrst sadja in zelenjave.

Pomembnost pravilne priprave

Sadni sok ni samo končni izdelek, ampak tudi ključna surovina za proizvodnjo različnih sadnih pijač, vključno s sadnim vinom, žganjem in kisom. Pravilna izbira in priprava osnovnega sadja sta temeljnega pomena za izdelavo kakovostnih končnih izdelkov. Optimalna zrelost sadja za predelavo sovpada s trenutkom, ko se ves škrob v sadju pretvori v sladkorje. V tej fazi zrelosti imajo plodovi najustreznejše razmerje med sladkorji, kislinami in aromami. Hkrati imajo čvrsto strukturo, kar olajša iztiskanje soka in zagotavlja visok izkoristek pri prešanju.

Naravni okusi in prilagajanje sestavin

Nekateri sokovi so primerni za uživanje v povsem naravni obliki, brez dodatkov za popravljanje okusa. Primeri takšnih sokov vključujejo jabolčni in grozdni sok, katerih naravni okusi so harmonični. Vendar pa sokovi iz črnega ribeza, borovnic, aronije in drugih vrst sadja niso vedno primerni za uživanje v surovi obliki, saj pogosto vsebujejo preveč kislin, kar povzroča neharmoničen okus.

Pri izdelavi jabolčnega soka je ključno pravilno razmerje med kislimi, sladkimi in aromatičnimi sortami jabolk. Za sadje s pečkami velja, da je izkoristek soka boljši pri ne povsem zrelem sadju, medtem ko pri jagodičevju velja ravno obratno – sadje mora biti zrelo. Pri stiskanju malin in črnega ribeza se priporoča uporaba pektolitičnih encimov, saj to poveča izplen soka in prepreči želiranje soka v steklenicah.

Similar Posts: