mokra hrana za pse

Hladno stiskana mokra hrana za pse

Vsak lastnik psa zelo dobro ve, kako zelo nam je naš najboljši štirinožni prijatelj hvaležen, če mu ponudimo dober obrok. Dandanes je mogoče kupiti raznovrstno hrano za male domače živali praktično kjerkoli. Ni pa vsaka vreča z briketi ali konzerva z mesom primerna za dolgotrajno hranjenje. Najbolj zdravo izbiro predstavlja hladno stiskana mokra hrana za pse, ki ima zelo visoko vrednost mineralov in vitaminov. Ker se pripravlja pri nizki temperaturi, ohrani visok delež maščob, vlaknin in drugih elementov, ki so ključni za ohranjanje visokega nivoja zdravja.

Zakaj vsa hrana za pse ni kakovostna?

V današnjem svetu je večina hrane industrijsko predelane preden gre v prodajo. To še posebej velja za mokro hrano za pse, saj je pogosto pridobljena s postopkom ekstrudiranja. To je postopek, kjer se meso, zelenjava, sadje in druga hranila skuhajo pri zelo visoki temperaturi. S tem pa se uničijo pomembni elementi v hrani. Zato se dodajo v omenjeno mešanico hranil ojačevalci okusov, umetne arome in druge kemikalije. 

zdrava hladno stiskana mokra hrana za pse
Najbolj zdrava je hladno stiskana mokra hrana za pse, ki ima zelo visoko vrednost mineralov in vitaminov.

Nekateri psi so bolj ali manj občutljivi na umetne sestavine v ekstrudiranih konzervah in briketih. Zato lahko pričnejo razvijati različne simptome, kot so driska, nizek nivo energije, odpadanje dlake, srbenje in podobno. Če sumimo na slabo zdravje našega najboljšega štirinožnega prijatelja, je najbolje, da obiščemo veterinarja.

Zakaj je hladno stiskana hrana za pse zdrava izbira?

Domači psi so direktni potomci volkov. Zato imajo tudi podobni prebavni sistem. Kakovostna hrana za pse mora vsebovati velik delež mesa, kot tudi zelenjavo in sadje. Tako se zagotovi, da bo naš štirinožni prijatelj imel veliko energije, bo bolj odporen na bolezni in imel dolgo ter zdravo življenje. 

Nič ni narobe, če za krajše obdobje ali od časa do časa uporabljamo generično hrano za pse, saj to ni nevarno. Težave lahko nastopijo takrat, če psa z njo hranimo daljše obdobje.

Zato je vedno priporočljivo, da se vnaprej pozanimamo o hranilih, ki jih naš pes potrebuje. Lahko pa tudi naredimo načrt hranjenja našega psa glede na njegove potrebe.

Najboljše sestavine v pasji hrani

Zelo priporočljivo je, da pred nakupom kateregakoli prehrambenega izdelka pregledamo deklaracijo sestavin. Kakovostno hrana za pse in številne komponente, kot so olja, sadje, zelišča in visok delež mesa. Če ima naš pes alergije, je omenjena prehrana pogosto idealna izbira, saj ne vsebuje umetnih dodatkov in kemikalij. 

Top 10 najpogostejših sestavin pasje hrane

Poznamo tudi monoproteinsko hladno stiskano hrano za pse, ki vsebuje samo eno vrsto mesa, kot so riba, konj, zajec, govedo ipd. Če smo na novo kupili katerokoli konzervo z mesom ali vrečo z briketi je najbolje, da psa počasi navajamo na drugo vrsto hrane. Tako preprečimo prebavne motnje in druge težave, ki se lahko pojavijo. V vsakem primeru pa je ključno, da opazujemo našega psa in se takoj odzovemo, ko opazimo možne zdravstvene težave.

Similar Posts: