Commodore

Arcos z zaslonom OLED

Potem ko so se pri Archosu proslavili s skorajda čudežno tablico 704-WiFi, so se ponovno posvetili bolj zemeljskim zadevam, kot je recimo novi 204 DAP. Å tevilka 204 zato, ker lahko odigra 204 paketkov v formatih MP3, VAW ali WMA v skoraj dvajsetih urah nepretrganega delovanja. Zaslon OLED po poševnici meri 1,8 palca, na njem si je mogoče ogledati slike v formatu JPEG, ne pa tudi videa. Priporočena cena napravice je 179 evrov, zanje pa kupec dobi 20 GB velik trdi disk, na katerega se podatki prenašajo po vmesniku USB 2.0, ter značilno Arcosovo obliko in pripadajoče funkcije. Aparat bo kmalu na voljo na stari celini in na Arcosovi spletni strani.

Commodore se vrača

Morda je slišati malce čudno, a zdi se, da jim je pri Commodoru vseeno uspelo preskočiti iz sveta s 64 KB pomnilnika v svet 64-bitnih operacijskih sistemov, saj so na Cebitu predstavili svojo prvo kolekcijo butičnih osebnih računalnikov, namenjenih igričarjem. Vse skupaj je seveda daleč od tistega, po čemer smo Commodore poznali v osemdesetih, računalniki z oznakami XX, GX, GS in G so namreč zmogljive naprave s procesorji z razponom delovnega takta od 1,86 GHz (Core 2 Duo E6320) do 2,66 GHz (QX6700 Core 2 Extreme), grafičnim vmesnikom nVIDIA geforce 7900 GS ali dvema grafičnima karticama 8800 GTX, kar pomeni med 2 in 4 GB videopomnilnika, ter trdimi diski velikosti 750 GB v verigi konfiguracij RAID. Poleg izjemnih zmogljivosti si bodo lastniki Commodorovih PC-jev svoje ljubljenčke lahko pobarvali v lastnih barvah, ponovno oživljena znamka pa bo prve primerke kupcem dostavila aprila. Poleg zmogljivih komponent bo končno ceno najverjetneje sestavljal tudi premium cenovni dodatek za Commodorov logotip.

Microsoft in Tellme odkrivata potencial glasovnih informacij

Microsoft je napovedal prevzem podjetja Tellme Networks, ponudnika glasovnih storitev za vsakodnevno življenje, skupaj z informacijami o telefonskih naročnikih, s storitvami za poslovne uporabnike in z glasovnim mobilnim iskanjem. Microsoft in Tellme bosta poskušala izkoristiti potencial glasu kot način za dostop do informacij, iskanje ljudi in izboljšanje poslovnih procesov, in sicer od koderkoli in na vseh napravah. Tellme je sicer eden vodilnih ponudnikov glasovnih storitev za telefonijo, tudi priljubljenih storitev za mobilno iskanje. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1999, vsak dan odgovori na več milijonov klicev, povezanih z iskanjem lokalnih podjetij, navigacijo, športnimi in borznimi rezultati, vremenom in drugim. Podjetja uporabljajo njegove storitve in platformo za ponudbo glasovnega dostopa do storitev, kot sta bančništvo in sledenje paketom. Te storitve temeljijo na glasovni platformi, ki analizira zahtevke klicateljev za nadaljnje izboljšanje natančnosti sistema in celotne izkušnje uporabnikov.

Similar Posts: