Vila Bled

Vila Bled je v očeh povprečnega Slovenca na žalost še vedno velikokrat tabutema,« pravi direktor hotela, ki hotel s štirimi zvezdicami (peta mu manjka predvsem zaradi notranjega bazena, ki ga načrtujejo v prihodnjih letih) upravlja več kot dve leti. Kolektiv, ki ima 35 gostoljubnih članov, tako (pre)redko gosti Slovence. Verjetno tudi zaradi Tita, ki si je vilo za eno od svojih rezidenc izbral že leta 1947, in zato za navadne smrtnike dolgo ni bila dostopna. »Manj kot dva odstotka naših gostov je domačih. Prevladujejo Angleži, Italijani, Avstrijci in Nemci, najdejo pa nas tudi zelo eksotični gosti,« pravi direktor, ki se mora podrejati predvsem petim C-jem.

Gost naštete C-je opazi zelo hitro. Ljubeznivost, očarljivost, značaj, mir in kulinarika so res odlike današnje Vile Bled, čeprav je najbrž kakšen gost že dvignil nos ob opremi in pohištvu, ki nalašč obuja najlepše čase vile, petdeseta in šestdeseta leta 20. stoletja. Med 20 prostornimi apartmaji in 10 sobami bi se težko odločili za najlepšega, verjetno bi omahovali med številkama 107 in 320. Oba apartmaja imata čudovit pogled na Blejsko jezero z otokom in gradom, oba merita več kot 100 kvadratnih metrov, imata pa vseeno veliko razliko.

Predsedniški apartma, verjetno najdražji v Sloveniji, je dolga leta pripadal maršalu Titu. Zaradi njegove varnosti tako nima ne balkona ne terase. Apartma v prvem nadstropju, nekoliko manjši, pa se lahko pohvali z izjemno teraso. Če imate raje zajtrk med borovci s pogledom na Blejski otok in vam ni veliko mar za poležavanje v Titovi postelji, vam torej priporočamo apartma 107, za katerega boste na dan odšteli »le« 250 evrov.

Similar Posts: