Ne menjajte mobisteklo doma

V kolikor niste imeli nameščenega zaščitnega stekla za telefon, vam je ob padcu z višine gotovo počil zaslon telefona. Samostojna menjava mobistekla doma je sicer mogoča, vendar včasih privede do okvar ekrana. Bolje je, da razbito mobisteklo zaupate strokovnemu servisu telefonov. V kolikor popravilo ni potrebno, bo servis izvedel samo diagnostiko in sprejem na servis ter vam napravo vrnil nazaj brez dodatnih stoškov.

Kdaj je potrebna menjava razbitega mobistekla?

Menjava razbitega mobistekla je potrebna ob padcu naprave z višine in ob vidnih znakih poškodb. Ker pa nekatere poškodbe niso vidne s prostim očesom, je dobro, da telefon takoj po padcu preizkusite. V kolikor ne prihaja do težav z upravljanjem naprave, s servisom počakajte. V kolikor pa ekran ni dobro odziven na dotik ali da prihaja do neodzivnih delov ekrana,pa nujno zahtevajte strokovno popravilo.  Zamenjavo stekla lahko opravite doma, a s tem izgubite garancijo na telefon. Nepravilna menjava razbitega mobistekla tudi doprinese dodatne stroške.

Menjava razbitega mobistekla je potrebna ob padcu naprave z višine in ob vidnih znakih poškodb.

Vprašanja glede servisa telefonov

Velikokrat se nam porajajo vprašanja glede servisa telefonov, saj nas skrbi poseg v našo zasebnost. Strokovni servis telefonov je popolnoma varen in anonimen. Serviser samo zamenja okvarjen fizični del, v programiranje pa ne posega. Prav tako ne pregleduje fotografij ali sporočil na telefonu. Pri menjavi mobistekla samo zamenja okvarjene dele ter testira odzivnost zaslona. Druga vsebina na telefonu serviserja ne zanima. V kolikor želite imeti tudi varnostno kopijo podatkov na pametni napravi, pa morate to posebej zahtevati.

Potek menjave mobistekla

Servis menjave mobistekla poteka v šestih korakih:

  • Telefon prinesete v poslovalnico ali ga pošljete po pošti,
  • Servis izvede diagnostiko in pregled telefona,
  • Naprava je prevzeta in dogovorjen je servisni rok,
  • Po prevzemu prejmete prevzemni list in nadomestni telefon,
  • Na prevzemnem listu najdete številko za sledenje servisa, da spremljate potek servisiranja,
  • Ko je telefon popravljen prejmete  SMS sporočilo oziroma telefonski klic.

Spletni pregled stroškov popravila

Na spletni strani servisa lahko preverite tudi ceno celotnega popravila naprave. V iskalnik vpišete znamko in model telefona ter izberete storitev.  Če potrebujete novo steklo za mobitel, v iskalniku vpišete model telefona in poiščete cenik. Potem se na servis lahko naročite kar prek spleta ali pa telefon na servis skupaj s svojimi osebnimi podatki pošljete kar prek pošte. Možen je tudi osebni obisk v poslovalnici, a je priporočljiva predhodna najava.

Preberite si še članek o zaščiti svojega mobilnega telefona z ovitkom ali etuijem.

Similar Posts: