Ocena agregata Ryi2200 Ryobi

Pri prvem zagonu naprave bo potrebno malo več truda, da bo gorivo prišlo do mehanske črpalke za gorivo. Ko pa bo gorivo prišlo skozi sistem, naj bi se agregat zagnal v šestih potegih vrvice, tudi če je hladen. Ugotovili smo, da bo že en poteg zadostoval. Ko Ryi2200 Ryobi deluje, lahko vklopite stikalo za samodejno mirovanje; motor se bo prestavil v mirno stanje, vse dokler ne potrebujete več moči. Motor samodejno poveča število vrtljajev, ko pride do zahteve po večji moči. Motor se samodejno izklopi, če raven maziva pade pod varno mejo.


Ocena agregata Ryi2200 Ryobi

Med nedavnim izpadom električnega toka smo testirali RYi2200 kot rezervno napajanje starejšega hladilnika. 6,5 amperov smo spustili skozi podaljšek in hladilnik je le malo vrgel agregat iz mirnega delovanja. Agregat smo uporabili tudi za napajanje krožne žage na oddaljenem gradbenem mestu.

Tudi tukaj je bilo zahteva po povečanju vrtljajev komaj opazna. Je pa na 12-palčni žagi preobremenitvena luč utripala med prvim zagonom, vendar žaga ni pokazala nobenih znakov izgube moči niti med rezanjem večjih desk. Ko bi le rezervno napajanje na gradbišču bilo tako zanesljivo.

Če že moram dati kakšno kritiko, se ta ne bi nanašala na funkcijo agregata. Je zelo kompakten, zato je dostop do delov malce neroden. Za polnjenje olja potrebujete lijak s prilagodljivo cevjo (čeprav je priložen papirni lijak). Zmogljivost goriva je prav tako omejena, vendar bi moralo 4,5l bencina omogočiti približno pet ur obratovanja v mirnem delovanju. Agregat mora biti tudi ozemljen.

Similar Posts: