Strije lahko zmanjšamo s številnimi naravnimi pristopi

 

Strije so spremembe, katerih vzrok je izguba elastičnosti ter tanjšanje površinskega sloja kože.

Človeška koža je največji organ, na njej se strije pojavljajo zaradi številnih hormonskih sprememb, vzrok so tudi biokemične spremembe ter razne druge spremembe. Koža se jim ni sposobna pravočasno prilagajati, zato nastanejo strije. Na koži se pojavljajo kot kožne proge, rdečkaste ter malce izbočene. Barva se kasneje spreminja, strije postanejo modrikasto rožnate barve ter nazadnje svetleče proge. Dolge so od nekaj do preko deset milimetrov, najpogosteje se strije pojavljajo med nosečnostjo. Ljudem povzročajo predvsem neprijeten občutek zaradi videza, ki se kaže na različnih delih telesa.

Ženskam se strije pojavljajo na prsih, stegnih, trebuhu in zadnjici. Nanje niso imuni niti moški, pri moški populaciji se pojavljajo na ramenih in rokah. Nepravilnosti se odpravljajo na različne načine, danes vse več prizadetih oseb prisega na naravne metode.

Gre za znan pristop, ki ga poznamo tudi pri reševanju številnih drugih zdravstvenih težavah. Sodoben človek se vedno bolj zaveda moči narave ter možnih njenih učinkov. Pri tem se je potrebno poglobiti v delovanje naravnega, ter naravnim procesom dati čas, možnosti ter drugo potrebno. Če so strije posledica prevleke telesne teže, verjetno ne bo nobenemu težko ugotoviti kako jih zmanjšati. Lahko so tudi motivacija za izgubo odvečne telesne teže, ko imamo pred seboj lenarjenje, obilno hrano ali kakšno podobno za telesno težo možen negativen vpliv. Poleg tega ima celoten proces lahko pozitiven učinek, ki ga lahko podkrepimo z našim zavedanjem pomena sprememb ter pravilnim pristopom. Zmanjšanje telesne teže velikokrat zahteva povečanje gibalne aktivnosti, ta pa povzroča znojenje ter aktivnejše delovanje vseh organov vključno z kožo. Telo se s tem čisti, koža pa postane bolj elastična ter lažje prilagodljiva na nastajajoče se spremembe. Mnogi se poleg tega zavedajo, da so strije tolikšen problem kolikor se z njim obremenjujejo.

Similar Posts: