resveratrol

Resveratrol kot dopolnilo naravnega izvora

Že večkrat je bilo s strani znanstvenikov dokazano, da je resveratrol najmočnejši antioksidant. Ob tem pa je potrebno opozoriti, da ga z naravnimi viri skorajda ne moremo zaužiti v tolikšni meri, da bi od njega lahko pričakovali kakšne posebne zdravstvene koristi. Tovrstno snov vsebujejo nekatere rastline pa tudi sadje.

Na sploh je omenjena snov znana po tem, da nas lahko zelo dobro ščiti tudi pred rakom. Učinkuje pa točno tam, kjer ga telo najbolj potrebuje. Še najbolj poznan je torej po svojem antioksidativnem delovanju, obenem deluje protivnetno. Ne nazadnje ima resveratrol pomembno vlogo tudi pri metabolizmu maščob. Varuje nas torej pred debelostjo oziroma pred z njo povezanimi tveganji, kot je na primer diabetes oziroma sladkorna bolezen.

Najbolje ga je uživati v obliki prehranskih dopolnil

Daleč najprimerneje oziroma najbolje je resveratrol uživati v obliki prehranskih dopolnil. Takšni prehranski dodatki so lahko denimo v obliki kapsule. Vsaka kapsula naj bi vsebovala 200 miligramov čistega resveratrola. A tudi pri večjih količinah takšna snov ne kaže niti toksičnih niti večjih stranskih učinkov. Rastlina, iz katerega pridobivajo prehranska dopolnila, pa se imenuje japonski dresnik.

Resveratrol v obliki prehranskih dopolnil
Resveratrol je najbolje uživati v obliki prehranskih dopolnil, denimo v obliki kapsule. Vsaka kapsula naj bi vsebovala 200 miligramov čistega resveratrola.

V Evropo je japonski dresnik prišel z Japonske, v 19.stoletju, v našo deželo v 20. stoletju. Za tovrstno rastlino je značilno, da lahko zraste tudi do treh metrov visoko. Sicer pa je to grm, pri katerem korenine v zimskem času preživijo, medtem ko celotni gornji del odmre. Ravno korenine nato omogočijo nadaljnjo rast japonskega dresnika.

Mnenja uporabnikov resveratrola

Na našem trgu je resveratrol dobro dostopen, po njem pa posega vse več ljudi. Nekateri menijo, da lahko z njim poskrbijo za številne težave, za katere bi morali sicer jemati cel kup drugih prehranskih dopolnil. Tako pa samo z enim dopolnilom poskrbijo za skoraj vse.

Vsi tisti, ki ga redno jemljejo, poročajo o bistveno boljšem počutju. Izjemno dobro med drugim vpliva na odpornost, na imunski sistem. Nekaterim se je zaradi jemanja močno izboljšal nivo lipidov v krvi, poročajo tudi o znižanem krvnem tlaku ter znižanem sladkorju v krvi. Pri nekaterih so se vrednosti omenjenega znižale, pri drugih so se umirile.

Mnenje o odmerjanju resveratrola in njegovem in vplivu na zdravje srca in ožilja

Strokovnjaki priporočajo dnevno jemanje resveratrola. Kakšnega resnejšega negativnega stranskega učinka ni.

Similar Posts: